700 de inimi-pin pe #hartamagnoliilor. Și câteva povești magnolifice

Harta magnoliilor a împlinit 700 de magnolii și-s tare multe motive de bucurie aici. Odată, cifra asta rotundă. Mai sunt în București cel puțin încă de două ori pe atâtea, dar 700 nu-i deloc un număr mic și harta e un bun reper ca să ne ajute să ne orientăm mai ușor. Uneori, pinul e 10m mai la stânga, că așa-l pune Google Maps, dar #hartamagnoliilor nu se vrea o cartografiere precisă, scopul e doar să ne ajute să fim mai atenți la ce e în jur, fie că-s magnolii sau alte flori colorate, pisici torcăcioase, clădiri cu arhitectură deosebită, oameni dornici să împărtășească povești. Deci 700 de magnolii, wohooooo!
 
Apoi, motivul și mai important de bucurie sunt toți oamenii care fac parte din povestea asta. De Ștefan am mai povestit, mi-a livrat un pachet, a auzit la radio povestea hărții și m-a sunat să mă întrebe dacă e doar o coicidență, nu era, și ne-am bucurat amaândoi de cât e de mica lumea. Asta era marți, de atunci Ștefan pozează fiecare magnolie pe care o întâlnește prin oraș, trimite locație. Zeci, ba cred că vreo 100 de magnolii a fotografiat Ștefan, e magnolific! Și mai sunt și zânele magnolifice. Elena, pe care n-o cunoșteam, a completat harta cu străzile de pe Dămăroaia unde n-am ajuns, se plimbă dimineața, cu fetița, și contribuie la hartă.
Și Sorina, nu le-am numărat, dar zeci de magnolii a trimis și pe hartă-s inimi care ar trebui să aibă inițiale, A. Și G. A găsit Sorina magnolia superbă de pe Eroii Sanitari și am trecut-o pe hartă, și apoi pe grup a scris o doamnă, că s-a bucurat să-și găsească copacul pe hartă și ne-a povestit cum a plantat Duduia Magnolie, căci așa îi spune, în 1992, când erau un smoc de nuiele firave și de atunci i-a însoțit în fiecare aprilie. “Acum se face un mosntru de frumusețe, înaltă, acum e de vreo 7-10 metri, ne înfășoară casa, mai că-mi vine să mă urc odată cu o scară să văd cum se vede lumea e sus, printre brațele ei roz și diafane”.
 
Sau fotografiile pe care ni le trimite bunica tare simpatică, are o magnolie roz plantată când i s-a născut nepoata, iar acum e domnișoară în toată regula. Și nepoata, și magnolia. Mai e fata care după cursuri s-a plimbat în campus, printre magnolii sau medicul de pe grup care, când ia o pauză de la cabinet, ne trimite magnoliile din zonă.
 
Am adăugat pe hartă magnolia soulangeana, are 7 ani și n-a înflorit niciodată până acum ăsta, nici nu erau siguri oamenii că au cumpărat o magnolie. Am mai pus și magnolia care împlinește 30 de ani acum și e bucuria cartierului. Sau magnolia splendidă, căreia cățelul lup al familiei i-a mâncat vârful, cu 7 ani în urmă, dar a supraviețuit curajoasa. Mai e fata care a mai adunat magie la un loc, a făcut o listă cu restaurantele din București care oferă mese gratis refugiaților, iar acum face liste cu magnolii.
 
Sunt multe, multe povești și sunt copleșită și recunoscătoare pentru fiecare mesaj. Pe grupul Harta Magnoliilor e festival de culoare, ba și-n Cluj a început o inițiativă similară. Vine weekendul și încă ne mai putem bucura de magnolii, doar puțin, că fiecare frumos are timpul său. Harta e aici e aici bit.ly/HartaMagnolii, are 700 de pinuri inimă și o grămadă de oameni care au contribuit la povestea asta care mi-e dragă, cea mai dragă dintre toate. <3

Scrie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *