Au înflorit magnoliile! Oficial, a început sezonul de magnoleală

A început deja sezonul magnoliilor, deja e festival de culoare pe străzile din București, mai repede cu vreo câteva săptămâni decât am estimat. Deci, e oficial deschis sezonul de spamat în toate nuanțele de mov și roz (și galben), cu haștag #hartamagnoliilor. Unele magnolii au furat startul de-a binelea, cele stellate, albe, deja încep să se scuture, ca să le facă loc celorlalte, mai colorate, că de frumos ne bucurăm puțin și pe rând.

În cifre, harta magnoliilor împlinește 3 ani, 845 de pinuri puncte de reper pentru frumos și 1.076.074 de afișări. Mai sunt în București cel puțin încă de două ori pe atâtea magnolii, dar 845 nu-i deloc un număr mic și harta e un bun reper ca să ne ajute să ne orientăm mai ușor. Uneori, pinul e câțiva metri mai la stânga, că așa-l pune Google Maps, dar #hartamagnoliilor nu se vrea o cartografiere precisă, scopul e doar să ne ajute să fim mai atenți la ce e în jur, fie că-s magnolii sau alte flori colorate, pisici torcăcioase, clădiri cu arhitectură deosebită, oameni dornici să împărtășească povești. Pinurile-inimă sunt doar ca puncte de reper, pentru că asta am învățat de la hartă, că la fiecare pas găsim culoare, frumos și povești. Și despre asta asta a fost de la început Harta Magnoliilor, nu doar despre flori sezoniere. Deci 845 de pinuri, wohooooo!
Aici e harta: 🌸 🌸 🌸 bit.ly/HartaMagnolii

Las și primele fotografii de primăvara asta. La vecinii din Dristor – pe Cerceluș, Diligenței, Levănțicii, acolo unde aproape la fiecare casă e o magnolie – florile-s îmbobocite. Pe motanul Bilă, cotoiul portocaliu celebru pe Instagram, nu l-am întâlnit astăzi, dar plănuiesc o plimbare weekendul viitor, când toate magnoliile vor fi înflorite. Urmează cele de pe Vatra Luminoasă (Aura Buzescu, pe Rușchiței, Ottoi, Remetea, Dr Russel, și-apoi, mai spre Arena Națională, pe Alexandru Zagoritz, Gh Mandrea, Arhitect Hârjeu), tot cartierul va fi plin într-o săptămână de magnolii și roz, și mov, și albe, am zărit și una galbenă, era deja pe hartă.

Mâine intenționez să vizitez magnoliile harnice, răsfățatele de soare, magnolia de la Drept – care-i înflorită în toată regula – și venerabila de pe Dragoș Vodă, care-i și cea mai bătrână și mai mare magnolie din București. Ajung și la magnoliile de pe Dacia și Polonă, ele înfloresc primele de obicei, unele au coroană bogată-bogată și se face pelerinaj la poze. Apoi nu c-aș avea preferate, că mi-s toate dragi, dar magnolia micuță și singuratică de pe Dogarilor mie-mi place tare, tare, încerc să o revăd în weekend. E așa, chiar în mijlocul trotuarului, și se încăpățânează să înfrumusețeze strada aia cam mofluză. Și mai sunt o mulțime-n zonă, pe Toamnei și pe Ghiocei, dar mai au nevoie de câteva zile să înflorească, sunt sfioase.

Dacă plănuiți o plimbare în weekend, Bucureștiul e deja frumos și plin de flori și înainte de pelerinajele și cozile pentru pozele cu magnolia yulan de pe Delavrancea și Heaven Scent-ul de pe Mahatma Gandh (hint: e mai spectaculoasă magnolia de pe Mincu, la câteva sute de metri mai încolo).

Deci, ce voiam să vă spun pe scurt: au înflorit magnoliile! Magnoleală de poveste de aveți!

Scrie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *