Cea mai înflorită magnolie din oraș la final de februarie

Încep magnoliile noastre să coloreze orașul, căci da, au înflorit deja, unele de-a binelea, altele abia-și fac curaj, iar cele galbene așteaptă cu răbdare să încheie sezonul, căci de frumos ne bucurăm pe rând.

📍 Magnolia Supremă, venerabila de la Grădinița Dragoș Vodă să pregătește să explodeze-n culori. A dispărut zidul de la Grădiniță, anul ăsta vom putea vedea magnolia-n toată splendoarea ei. Mai sunt ceva lucrări de renovare, e un mic șantier, dar știu cât îndrăgesc oamenii de acolo magnolia, mi-au povestit cum au plâns când a trăsnit-o două într-un an și câtă fericire a fost când magnolia a făcut puiuți. Așa-s că-s convinsă că vor avea mare grijă de ea.

📍 Magnolia de pe Dogarilor, cea din mijlocul troturarului, care străjuiește un stâlp (nu mai e coșul de gunoi), s-a înălțat atât de mult în ultimii patru ani și e un soi de magnolie-metaforă a orașului ăsta care ne alungă, apoi ne cuprinde, ne sufocă, ne bucură, miroase a de toate și câteodată ne obosește atât de tare, încât nici nu mai observăm frumosul. Eu mai cred despre ea că este cea mai subestimată magnolie pe care-am întâlnit-o pe aici, că nu-i nevoie să o admirăm nici printre ochiuri de gard, nici peste ziduri de beton, e chiar în calea noastră.

📍 Magnoliile de pe Toameni și de pe Ghiocei încă-s în hainele de iarnă, am scos două pinuri din zonă. Căci nu toate magnoliile supraviețuiesc iernilor, tăierilor, timpului.

📍 Pe Grigore Eremia, acolo unde la final de primăvară va fi mai fi cea mai pozată glicină, sunt câteva magnolii mici, în curând vor fi în plină floare. Și tot în zonă, la doar câți pași, va fi în curând cea mai bogată și spectaculoasă magnolie, la care nu se face coadă la fotografiat.

📍 Magnoliile de pe Dacia, la colț cu Polonă, au nevoie de puțin soare, câteva zile le mai trebuie doar. Dar sunt ticsite străduțele din zonă, magnolia de la Maison 13 înflorește curând și, vizavi, stellata a furat startul de-a binelea, e-n plină floare și se împletește exotic cu bambusul (și la Templul Soarelui, în S2, va înflori curând o magnolie între bambuși).

📍 Heaven Scent-ul e mai sfios, dar magnolia uriașă de pe Dumbrava Roșie, cea dintre blocuri, care colorează griu-ul și prăfosul e și mai mare, va și mai frumoasă ca-n niciun an.

📍 Cele două magnolii galben-soare din preajma Piaței Spaniei mai au răbdare cel puțin o lună.

📍 Am descoperit magnolia MINUNATĂ de pe bd Unirii, căci n-am văzut-o în niciun an așa, în plină floare. Cred că-n 20 de minute s-au oprit cel puțin atâția oameni și doamna Corina, locuiește prin zonă, iese la plimbare-n fiecare dimineață cu Luna, cățeluta hiper-energetică, să admire-împreună magnolia. E cea mai înflorită magnolie pe care-am văzut-o primăvara asta (urmează cea de la Hala Traian), e spectaculoasă și curajoasă mititica, să vă bucurați de ea, căci prima ploaie o lasă fără petale. (Luna latră și mușcă pe orcine sare gardul pentru o poză cu magnolie-n păr, pe oricine trage de crengi și nu respectă florile).

#Hartamagnoliilor nu e doar despre flori, e despre oamenii, locurile și poveștile frumoase din orașul ăsta prăfos. Plimbare cu soare! Și dacă aveți nevoie să vă orientați mai ușor, aici e harta: 🌸🌸🌸 bit.ly/HartaMagnolii, Dar e doar un reper.

Scrie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *