Cele mai frumoase magnolii din Vatra Luminoasă

Tot cartierul Vatra Luminoasă-i un amestec de blocuri prăfoase, case cochete, motani curtenitori și, bineînțeles, magnolii. Așa că am plecat azi la plimbare cu o traistă plină de hârtii cu rețeta de magnolii murate (și cu Virgil), c-aveam de gând să cer niște petale și m-am gândit că totuși ar trebui să dau ceva la schimb. M-am oprit la doamna Necula, cea care are în curte un motan care mai fuge de acasă pe la pisicile din cartier, un câine lățos găsit în parcul Ottoi și patru găini. Plus o magnolie care are 40 de ani, pe care a cam ciufulit-o furtuna de ieri.

Am mai stat la povești cu doamna Oltea, am convins-o greu că nu împart pliante și nu vând nimic, dar apoi nu m-ar mai fi lăsat să plec. Am aflat că s-ar fi supărat că parcă anul ăsta se scutură mai devreme magnolia, nici două săptămâni nu se bucură de ea, și oricum trebuie să măture întruna în curte. Dar spune că-s și mai multe, și mai frumoase florile ca nicicând sau poate i se pare, că e primul an în care are nepoată și oricum totul e mai bine ca înainte. Nici nu aveam magnolia asta pe hartă și m-am făcut de băcănie când i-am zis că magnolia ei e pe o hartă cu flori (am adăugat-o). Așa am aflat că n-am trecut pe hartă multe, multe magnolii de pe Vatra Luminoasă, dar asta e frumusețea, harta are doar niște puncte de reper, că la orice pas se ascunde frumosul.

Domnul Marcel m-a luat la rost, că de la ce partid sunt, dar apoi a zis că ar vota mai degrabă cu flori decât cu politicienii. Magnolia lui înflorea de obicei cam de Sfântul Gheorghe, dar așa e de când cu poluarea și încălzirea globală, nici nu mai știe la ce să se aștepte, la nimic bun oricum. Nu m-am supărat că mi-a zis că suntem amândoi cât un șurub, dar el are scuze, că la el e de la bătrânețe. A ieșit nea Marcel din curte și-a cerut petale de la vecini și au fost atât de amabili oamenii, că mi-ar fi umplut sacoșa. Am cerut câte o floare de fiecare dată, nu mai mult, că și așa tare rău îmi pare să le rupem.

Tare vă recomand o plimbare pe Vatra Luminoasă, pe Aura Buzescu, pe Rușchiței, Ottoi, Remetea, Dr Russel, și-apoi, mai spre Arena Națională, pe Alexandru Zagoritz, Gh Mandrea, Arhitect Hârjeu – aici vă întâlniți și cu o magnolie galbenă. Abia aștept să vă povestesc despre motanul Bilă și a doua parte din plimbare, dar acum am de pus niște petale la murat.
Străzile sunt doar ca puncte de reper, pentru că asta am învățat de la hartă, că la fiecare pas găsim culoare. Și despre asta asta a fost de la început #hartamagnoliilor, nu doar despre flori sezoniere.

🌸🌸🌸 bit.ly/HartaMagnolii are peste 500 de pinuri-inimă și-o mulțime de oameni, pisici, povești. Cu domnul blogger care a copiat harta și spune că-i făcută de el mă sfădesc altă dată.

Scrie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *