Harta Magnoliilor actualizată – peste 1.100 de inimi-pin

Când am făcut Harta, în urmă cu patru ani, am pus câte un pin-inimă pentru fiecare stradă din trio-ul Cerceluș – Diligenței – Levănțica. Așa, generic, fără număr, știam doar că vreau să ajung pe străzile alea. Și când am văzut magnoliile de aici prima dată, m-am mirat și m-am minunat, mi s-a părut aproape ireal că-n orașul nostru avem un așa loc ticsit de culoare. La câțiva pași de zarva și hărmălaia de la Muncii, între Dristor și Baba Novac, există câte-o magnolie aproape la fiecare curte.

O lună pe an, pentru mine ăsta-i cel mai frumos loc din București. L-am vizitat de 4-5 ori pe sezon, în fiecare an. Am cerut petale pentru rețeta de magnolii murate, am mâncat cannoli sub magnolie, am povestit cu oamenii locului despre arbori și cartier, am văzut magnoliile și când abia îmboboceau, și pe înserate, și pe ploaie, și mi s-au părut la fel de frumoase și pe final de sezon, când nu știi unde se termină trotuarul și unde începe gardul, că-i plin de petale. E de fiecare dată o bucurie să-l drăgălesc pe prietenul Bilă, dar doar câteva minute, până se plictisește și-mi întoarce coada. Motanul ăsta portocaliu și rotunjor adulmecă magnolii, se bucură de fiecare frunză, se tolănește la soare, cere mângâiat și-l găsesc de fiecare dată fericit, nici n-avea cum să fie altfel gardianul magnoliilor.

Mi se părea o provocare să cartografiez magnoliile de pe Cerceluș-Diligenței-Levăntica, stradă și număr, mai ușor ar fi fost să trec pe Hartă casele fără magnolii. Apoi parcă nici timp n-a fost, că-s doar câteva weekenduri de primăvară și erau atât, atât de multe magnolii de descoperit în tot orașul.

Am curățat Harta de dimineață, am mai scos străzi generice, am adăugat fotografii mai multe și mai frumoase pentru multe pinuri. Voi complete Harta cu povești și-o s-o îngrijesc cum pot mai bine. Dar tot de la magnolii am învățat că-i un timp pentru orice. Și azi a fost timpul pentru ca magnoliile din Dristor să aibă fiecare pinul-inimă pe care-l merită, cu tot cu poze, mai ales că în vreo săptămână tot cartierul va fi învăluit în culoare.

Harta Magnoliilor, acum actualizată, e aici și are peste 1.100 de inimi-pin: 🌸 🌸 🌸 bit.ly/HartaMagnolii

Scrie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *