#HartaMagnoliilor este mai mult despre oameni și povești decât despre flori

#Hartamagnoliilor e despre povești mai mult decât despre flori sezoniere și încă e copleșitoare puterea asta fantastică a hărții de a aduce oameni laolaltă și de a lega întâmplări aparent fără nicio legătură.

Ieri au ajuns lumânările de la Cup&Candle by Oana Botezatu, a pus minunata de Oana mare drag în tot ce face și pe lângă lumânarea cu parfum de magnolie, e și una cu miros de caramel sărat, e cealaltă plăcere mare a mea. M-a sunat ieri Ștefan că ajunge în 10 minute cu lumânările, ținea minte de la Crăciun, de când am primit o lumânare cu parfum de acasă de la Misha, că nu merge interfonul, dar între timp s-a rezolvat problema, că era un buton blocat. Țineam minte și eu căldura lui Ștefan, că are Oana capacitatea asta să adune în jurul Cup & Candle oameni unul și unul.

Astăzi, am povestit la Radio România Cultural, la Orașul vorbește la RRC, despre #hartamagnoliilor. Am avut o tonă de emoții și cât așteptat să intru în direct am ascultat o melodie cu “am mâncat prea mult prăjit” și mi s-a făcut puțin foame, mai ales că mirosea a caramel sărat în casă. Am avut emoții o tonă, dar dialogul a fost atât, atât de cald, că nici nu știu cum s-au scurs 15 minute. Andra Petrariu mi-a amintit de pisica Ilenușa și am povestit despre magnoleală, oameni, rețete murate, copilărie-n oraș de munte, magnolia de pe trotuar, magnolia plantată de Carmen Musat Coman și Fata cu Povești.

Interviul e aici și multe scuze pentru emoții, nu plângeam, așa vorbesc eu despre #hartamagnoliilor, cu bâlbe și nod în gât. Așa vorbesc în general 🙂 https://spoti.fi/35IYiPA

Sunt două întâmplări aparent fără nicio legătură, dar m-a sunat Ștefan mai devreme, că a livrat ieri un pachet pentru mine, a auzit de dimineață emisiunea și se întreba dacă e aceeași persoană. Tare amabil și politicos și s-a bucurat la fel cât m-am bucurat și eu când ne-am dat seama ce mică și rotundă-i lumea, cât un boboc de magnolie. Iar apoi Ștefan s-a oferit să sprijine demersul ăsta și să facă fotografii prin oraș, poate din locuri care nu mi-s foarte accesibile sau unde nu m-am gândit să caut vreo magnolie și deja mi-a trimis două pe WhatsApp și mie mi-a mai crescut o inimă.

#hartamagnoliilor e aici bit.ly/HartaMagnolii și ar trebui să mai adaug sute de inimi-pin pentru fiecare din cei care fac parte din povestea asta minunată.

Scrie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *