Magnoliile din Vatra Luminoasă – Idee pentru plimbarea de weekend

Atââââât de puțină primăvară și atât de multe magnolii. Aș fi vrut să le văd pe toate într-un weekend, și-apoi iar în următorul și tot așa. S-ajung și în Cotroceni, și-n Chiajna, și pe Vatra Luminoasă, și-n Dristor, și pe străzile cu nime de capitale, și prin zona 1 mai. Oare magnolia uriasă de pe Alexandru Magatti ce o face? Dar magnolia galbenă de pe Mărțișor? În Berceni au înflorit sigur. Apoi mi-am amintit că magnoleala e bucurie, nu alergătură, și-am luat vecinătățile la pas.

Tot cartierul Vatra Luminoasă-i un amestec de blocuri prăfoase, case cochete, magnolii multe și plăcuțe de garduri, de la diete pentru căței, la avertismente cu pisici. De pe Victor Manu, toate străzile din partea dreaptă sunt ticsite de magnolii. Am revăzut magnolia roșu-sângeriu, deja începe să înflorească, iar cea uriașă de pe Virgil Lazarovici se pregătește să fie regina cartierului, mai ales că are fațadă nouă, mov, să se asorteze. E un șantier uriaș și cu tot cu magnoliile înflorite, tot dezolant arată.

Pe partea cealaltă de Vatra Luminoasă e mai liniște și mai soare, iar eu am greșit când am zis că magnolia de la Unirii e cea mai înflorită din oraș, aici e spectactacol pe fiecare stradă, pe Aura Buzescu, pe Rușchiței, Ottoi, Remetea, Dr Russel, și-apoi, mai spre Arena Națională, pe Alexandru Zagoritz, Gh Mandrea, Arhitect Hârjeu. Unele magnolii acoperă au învăluit fereastrele și cred că-i minunat să te trezești cu magnoliile la geam.

Mai jos, spre Dristor, am găsit și-o magnolie albă pe sfârșitelea, și-a scuturat deja petalele. Altele abia așteaptă să ne bucure și în vreo 2 săptămâni, zona Dristor-Cerceluș-Levănțicii – acolo cu o magnolie aproape la fiecare casă – va fi pentru mine cel mai frumos loc din orașul ăsta. L-am revăzut pe Bilă, motanul portocaliu și curternitor, vedeta cartierului. E bine, sănătos, prietenos și la fel de rotund. Mai la vale, pe alte străzi, am găsit și-o magnolie care se împletea cu… struguri, și asta chiar n-am mai văzut niciodată până acum.
Există hărți care te duc din punctul A în punctul B. Harta Magnoliilor nu e o astfel de hartă, are doar niște inimi-reper pentru culoare și frumos. Și tare sper să vă ajute și să vă facă primăvara mai colorată. O găsiți aici: ❤ bit.ly/HartaMagnolii

Scrie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *