Au înflorit magnoliile

A început sezonul magnoliilor, înfloresc timid primele flori, mai repede cu vreo 2-3 săptămâni decât am estimat. Deci, e oficial deschis sezonul de bucurie în toate nuanțele de mov și roz (și galben), cu haștag #hartamagnoliilor.

În cifre, harta magnoliilor împlinește 4 ani, 1.066 de pinuri-inimă, puncte de reper pentru frumos și 2.675.651 de afișări. Mai sunt în București cel puțin încă de două ori pe atâtea magnolii, dar 1000+ nu-i deloc un număr mic și harta e un bun reper ca să ne ajute să ne orientăm mai ușor. Uneori, pinul e câțiva metri mai la stânga, că așa-l pune Google Maps, dar #hartamagnoliilor nu se vrea o cartografiere precisă, scopul e doar să ne ajute să fim mai atenți la ce e în jur, fie că-s magnolii sau alte flori colorate, pisici torcăcioase, clădiri cu arhitectură deosebită, oameni dornici să împărtășească povești. Pinurile-inimă sunt doar ca puncte de reper, pentru că asta am învățat de la hartă, că la fiecare pas găsim culoare, frumos și povești. Și despre asta asta a fost de la început Harta Magnoliilor, nu doar despre flori sezoniere. Deci 1.066 de pinuri, wohooooo!

Aici e harta, m-aș bucura să vă fie de folos primăvara asta: bit.ly/HartaMagnolii

Mai las câteva fotografii de la plimbarea din weekend. Pe cele de la Drept, conform tradiției, le-am vizitat primele, deja câteva-s în floare, în câteva zile își fac curaj și ne bucură în toată splendoarea lor. Tot n-am o magnolie preferată, de fiecare dată e următoarea pe care o găsesc. Dar momentul meu preferat din sezon e cu ele așa, îmbobocite, când se ițesc doooar puțin din hainele de iarnă și ne anunță că-n foarte scurt timp colorează orașul ăsta prăfos.

Am revizitat și magnoliile celebre, Yulanul de pe Delavrancea se împuținează de la an la an. Nu se grăbește, înflorește mai târziu, și are de-a face și că-i la umbră, dar cred că se teme mai ales că iar trage lumea de crengi și-o ciufulește pentru o fotografie cu floare-n păr. Câțiva pași mai încolo, magnolia de pe Emanoil Porumboiu, pe colt cu Mincu, nu mai e. Anul trecut, un copil se mira că “uitați un copac cu nuferi!”. Acum e doar un trunchi acolo, dar fiecare bucurie are vremea ei și nicio fericire nu durează pentru totdeauna.

Heaven Scent-ul de pe Gandhi e hărnicuță, are deja câteva flori și toată luna martie va fi pelerinaj acolo. E superbă magnolia de aici, dar Barbu Delavrancea și Docenților sunt ticsite, tisite de magnolii cel puțin la fel de spectaculoase. Ba chiar la un moment dat florile de cireș și magnoliile se întâlnesc pe niște iederă, pe trunchiul unui copac. Și mai e și bradul veșnic împodobit de Crăciun.

Pe Lascăr Catargiu, magnoliile de la Malvensky și Casa Frumoasă se pregătesc să înflorească, câteva zile de soare și își fac curaj. Și dacă ajungeți prin preajmă, chiar vizavi, la Observatorul Astronomic, e o magnolie mai mică, plantată pentru o mamă când a împlinit 70 de ani.
Deci, ce voiam să vă spun pe scurt: înfloresc magnoliile! ❤

Scrie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *